02 diciembre 2008

'L'acqua alta' inunda Venecia

Una de les ciutats més misterioses, segons el meu humil parer, ha quedat inundada aquest dilluns. El fenòmen de 'L'acqua alta', molt comú durant la tardor i hivern, ha vingut fort aquest any, inundant els tortuosos i caòtics carrers dels sestieres venecians, arribant a alçades de més d'un metre d'aigua. L'activitat comercial de la ciutat s'ha paralitzat i s'ha suspès la circulació de vapporettos, el transport urbà més usat per venecians i turistes.
De res han servit les pasarel.les que l'ajuntament posa habitualment per a poder caminar sobre les aigües, a l'estil del profeta.

Mai podré oblidar el
Canale Grande de nit al Novembre, des del vapporetto nocturn, quan ni el gèlid vent del Venneto aconseguía vencer l'orgull d'aquells que enretireaven les cortines de les finestres de cases i palaus, drets com per art de màgia, mostrant als forasters els secrets que amagaven a l'interior.

Espero que aquests fenòmens d' '
acqua alta' no ajudin a l'enfonsament definitiu pronosticat per a aquesta ciutat. Tant de bo Venecia ens segueixi enamorant, sorprenent i empipant a parts iguals, estant perduts pels seus carrers.


(video del 2005)


Ampliar

1 comentario:

Jesús Cano Sánchez dijo...

Venècia et segueix encisant...