21 agosto 2008

Especuladors, polítics, banquers i altres rates de claveguera

Ja ho diu la cultura popular, qui no té padrins no el bategen. Ha passat sempre i malhauradament passarà mentre l'home s'entossudeixi en ser, com deia "el serpiente" una sabandija asquerosa.
El cas de l'Esteve és el de molts ciutadans, alguns voten i d'altres no, que a dia d'avui no poden accedir a una vivenda. No dic vivenda digne, només vivenda. La banca ha tancat l'aixeta. Si no téns avals o avaladors, si no téns un sou de constructor (abans que explotés la bombolla, es clar) oblida't de demanar-los un duro (ai, un euro). És clar que la crisi de les subprime hi té a veure, però no ens enganyem, només ha avançat una situació que era i és insostenible. Les administracions mutis, a seguir ofegant, en la linia, i els polítics ho ténen clar, li dónen la culpa als EEUU, al banc central europeu, a la crisi global, al canvi climàtic, a les meduses o a la guindilla del "mojo picón" si cal. Suposo que si mai un polític posés fil a l'agulla al tema seria la riota del gremi, i total, com que els votarem igualment...

Mentretant, centenars de rètols "EN VENDA" inunden els nostres carrers, uns són d'aquelles sabandijes que no van vendre el piset al seu moment perquè l'avaricia els deia "aguanta, aguanta, que això sempre puja, i el més vinent valdrà 3000 euros més. Els altres són un crit de desesperació de famílies que, entre despeses, hipotèca i préstecs al consum, ja no arriben a fi de mes, ni tan sols amb l'ajut diví d'altres sabandijes reunificadores de deutes.
No n'aprendrem mai. No volem veure com ens manipulen dins un pla mestre que sempre (pels segles dels segles) afavoreix els mateixos i dóna pel sac als altres, perquè ens agrada que ens ens enganyin amb quatre baratijas i cants de sirena. Endéuta't cony edéuta't, que el diner està barat, i si no pots tornar-lo vine que et concedirem un préstec. Ah, que no pots anar de vacances? doncs fem un altre préstec i ja m'ho tornaràs home!!!
"El serpiente" ho tenia clar, escabetxina ametralladora en ma, sense que tremoli el pols, amb fúria, i sentenciant al final "quédate con el cambio, sabandija asquerosa". I tot seguit, ens tornarem a posar els fils per a que ens tornin a manegar.


No hay comentarios: